revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi

Gmail'den Sms Gönderme


Gmail'den SMS hizmeti başladı
Diğer TEKNO & BİLİM haberlerini okumak için tıklayınız...

Uzun süre önce duyurulan GMail üzerinden SMS gönderme hizmeti, Google tarafından etkinleştirildi. Peki ayarları nasıl yapılıyor, Türkiye içine göndeirlebiliyor mu?11 Aralık 2008 14:50


Google iletişim konusunda sürekli kendisini geliştiriyor. Peki Google bu defa ne yaptı dersiniz? Google'ın haftalar önce duyurduğu Gmail'da SMS uygulaması artık çalışıyor. Şimdilik sadece ABD'deki cep telefonları kapsama alanında olsa da nasıl çalıştığını öğrenip hazırlığınızı yapabilirsiniz. Yakın zamanda bu özellik Türkiye'deki kullanıcılara da, Google'ın Takvim uygulamasını kullananlara gönderilen ücretsiz SMS uyarıları gibi, sunulmaya başlanacak.


Şu sıralarda bu özeliğin etkin olması için hesap ayarlarınızın İngilizce olması gerekiyor. Ama bir kere etkinleştirdikten sonra Türkçe'ye de geçseniz tümleşik sohbet penceresinde SMS seçeneğini görebiliyorsunuz.


Adım Adım Gmail SMS


Gmail Sohbet arayüzünden nasıl SMS gönderilir? İzleyin

12 Aralık 2008 Cuma | etiket | 0 comments [ Devamını Oku ]

Google Türkiye Aramaları


Google'da gerçekten bunları mı aradık?


Bugün yayılan haberde, ülkemizdeki internet kullanıcılarının Google'da en çok aradığı kelimelerden bahsediliyordu. Durum, gerçekten de öyle mi?

Google, Zeitgeist sayfasında ülke bazlı olarak aranma sayısı yükselen kelimeleri aylık olarak yayınlıyor. Listede çok sayıda ülke var. Bu ülkeler içerisinde Türkiye de mevcut. Ancak ne hikmettir ki, Türkiye için hazırlanan liste, epey zamandır güncellenmedi. Bu konu, ShiftDelete.Net'te gündeme geldiğinde Google Türkiye yetkilileri, konunun teknik bir aksaklıktan dolayı meydana geldiğini belirtti.
Değişen Bir Şey Olmadı
Ne hikmettir ki bu teknik hata, aylardır düzeltilmedi ve sansürün nedeni hakkında da bilgi verilmedi. Bu sessizliğin ardından gelen yorumlar arasında; porno ve yasal olmayan içeriklere yönlendiren anahtar kelimelerin listede üst sıralarda yer alması veya siyasetle ilgili olan ve tartışma yaratabilecek kelimelerin bu listede olduğu için yayınlanmadığı söylentileri de vardı.
Bir Liste Yayınlandı...
Oysa bugün, haber ajanslarına geçilen metinde, ülkemizde popülerliği yükselen anahtar kelimeleri Google Türkiye ofisinin kendisi tarafından paylaşıldı. Bu listeye göre Türkiye'de en popüler 10 arama ''facebook'', ''oyun'', ''mynet'', ''youtube'', ''oyunlar'', ''msn'', ''indir'', ''tv'', ''hürriyet'' ve ''haber'' olarak sıralandı. En hızlı yükselen aramalar, ''hi5'', ''facebook'', ''key'', ''netlog'', ''sahibinden'', ''dizi'', ''kurtlar vadisi'', ''kpss'', ''oyunlar 1'' ve ''vatan'' oldu.
Sansür mü Var?
Bu bilgilerin, halen Zeitgeist'te yer almaması, verilen sonuçların da elekten geçtikten sonra mı paylaşıldığı merakını yeniden gündeme getiriyor.
Bu tartışmalara son noktayı koymanın tek yolu, Google Zeitgeist'te yer alan ülkeler arasına Türkiye'nin yeniden eklenmesi ve her ay bu listenin güncellenmesi.
:: Sonuçların güvenilirliğine inanıyor musunuz?
Hakkı Alkan - http://shiftdelete.net/googleda-arananlar-bilmecesi-7360.html

Pipes Output

Blog Archive

etiket bulutu

Widget edited by Davut Erarslan