revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi

İlkyardım - Bilinç kaybında ilkyardım

Bilinç kaybında ilkyardım

Beyine giden kan miktarının azalması sonucu, beş duyu organından gelen uyarılara geçici olarak cevap verememe haline bilinç kaybı, ya da Bayılma denir. Bu durumdaki bir kişi, sözle ya da dokunarak kendisine ulaşm Aya çalışan ilkyardımcıya cevap veremez, ancak, ağrı yaratan bir uyarana refleks karşılık verir.

Basit bayılmalar genellikle uzun süren açlıklar, ağır yorgunluk, Uykusuzluk, ani korku ya da acılar sonucu olarak ort aya çıkar.

Bu durumdaki bir kazazedeye ağızdan yiyecek, içecek verilmez, giysileri rahatlatılır, ayakları yukarıya kaldırılır, kusma olabileceği için yan güvenli pozisyonda tutulur. Kendine gelmeye başlayan kazazede hemen ayağa kaldırılıp, yürümeye zorlanmamalıdır.

29 Mart 2009 Pazar | etiket | 0 comments [ Devamını Oku ]

İlkyardım - Çıkıklarda İlk Yardım

Çıkıklarda ilkyardım

Bir eklemi meydana getiren kemiklerden birinin, bir dış etki sonucu normalde bulunduğu yerden ayrılmasına çıkık denir. Eklem bağlarının normalde izin vermeyeceği bir harekete zorlanan kemik bağları, aralayarak ya da yırtarak yerinden uzaklaşır.

Eklemin ve Vücut uzantısının görünümünde bozukluk

Ağrı nedeniyle kısıtlanmış ya da tamamen ortadan kalkmış hareket

Hassasiyet ve şişlik görülmesi çıkık düşündürmelidir.

Çıkmış bir kemiği, eklem boşluğuna ancak yetkili ve deneyimli bir kişi yeniden yerleştirebilir. Yetkisiz kişilerce yapılan denemeler ise damar-sinir sıkışmalarına, eklem bağlarının düzelemeyecek ölçüde tahrip olmasına, sık sık çıkığın tekrar etmesine (alışkanlık çıkığı) neden olabilir. ilkyardımcın görevi, yetkili ve deneyimli bir sağlıkçıya ulaşana kadar çıkık eklem bölgesini hareketsiz hale getirmektir. Bu amaçla askı, atel ve sargı uygulamaları yapılır.

Pipes Output

Blog Archive

etiket bulutu

Widget edited by Davut Erarslan