revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi

İlk Popüler Bilim Kütüphanesi Açılıyor

21 Ocak 2009 Çarşamba | etiket | 0 comments

İlk popüler bilim kütüphanesi açılıyor


TÜBİTAK popüler bilim kütüphanelerinin ilki Konya'da açılıyor21 Ocak 2009 13:17


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ülke genelinde başlatılan Popüler Bilim Kütüphaneleri kurulması projesinin ilki Konya'da hayata geçiriliyor. Kütüphane'nin açılışını Devlet Bakanı Mehmet Aydın gerçekleştirecek.

TÜBİTAK bilgi toplumunun oluşmasına destek olmak amacıyla, popüler bilim yayınlarını ülke çapında ücretsiz olarak dağıtacağı bağış projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda 81 ildeki il, ilçe ve kasaba halk kütüphaneleri ile Türkiye genelinde 593 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO), TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'ndan oluşan birer kütüphane kurulması hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliği sayesinde kütüphanelere her türlü desteğin verildiği söyledi. Başkan Tahir Akyürek hayata geçirilecek proje kapsamında ilk aşamada Konya'daki 11 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyan 3 bin 470 öğrenciye ulaşılacağını açıkladı.

TÜBİTAK Popüler Bilim kütüphaneleri kurulması projesinin ilk olarak Konya'da hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Akyürek, "Bu sayede Konya genelindeki 38 kütüphanede bu birim kurulacak. Kurulacak kitaplık sayesinde öğrencilerimiz araştıran, sorgulayan ve okuyan bireyler olarak yetişecek." dedi. Konya'nın pilot il olarak seçildiği bilgisini de veren Başkan Tahir Akyürek, kurulan kütüphanenin açılışının Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın katılımıyla Sare Özkaşıkçı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Yurdu'nda açılacağını duyurdu.

Print
0 Responses So far

Post Your Comment (looking for the old comment form?)

Pipes Output

Blog Archive

etiket bulutu

Widget edited by Davut Erarslan