revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi

Spor : Fenerbahçe

8 Mart 2009 Pazar | etiket | 0 comments

Fenerbahçe hakkında bilgi
Fenerbahçe Spor Kulübü 1907 yılında kurulan, Türk futbolunun önemli camialarındandır.Resmi kuruluş yılı: 1907 Renkleri: Sarı ve lacivert Başkan: Aziz Yıldırım Adres: Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Adası, Fenerbahçe 81030 İstanbul Stadyumu: Şükrü Saracoğlu Stadyumu ...
Fenerbahçe, İstanbul'un Anadolu yakasında, İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir. İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur.
Marmara Denizi kıyısında bir semt. Türkiyenin en büyük spor kulüplerinden biri olan Marmara Denizi Karadeniz'i Ege Denizi ve Akdeniz'e bağlayan bir iç denizdir. Türkiye'nin Asya ve Avrupa kısımlarını da birbirinden ayırır. Karadenize İstanbul Boğazı, Ege Denizine Çanakkale Boğazı ile bağlanır. Yüzölçümü 11,350 km²'dir. Adalarında bol miktarda mermer bulunması yüzünden denize bu isim (Yunanca: Marmaros = Mermer) verilmiştir.
Fenerbahçe Spor Kulübü adını bu semtten almaktadırFenerbahçe Spor Kulübü, 1907 yılında kurulan, Türk futbolunun en önemli kulüplerindendir. Renkleri sarı ve laciverttir. İç saha maçlarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynamaktadır. Tüm sporların toplam kupalarında Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür. Türkiye'nin en gelişmiş modern spor kulübü olmakla beraber stadı UEFA'nın beş yıldızlı stadları arasında yer almaktadır. Bütçesi 130 milyon doları aşmaktadır.

Print
0 Responses So far

Post Your Comment (looking for the old comment form?)

Pipes Output

Blog Archive

etiket bulutu

Widget edited by Davut Erarslan